Hver avdeling har sin kjøkkendag og den bruker de til å lage mat sammen med barna. Det vil være baking, middagslaging eller bare å delta i å lage lunsjen.
Barnehagen er også en 5 om dagen barnhage så vi har fokus om å spise/tilby frukt eller grønt til alle måltider i barnehagen samt at personalet har god kunnskap om kosthold.
MÅL:
- Noe økologisk mat og selv dyrke litt i kjøkkenhagen vår
- Lage mat ut fra tradisjon og sesong
-Kjenne til "hvor maten kommer fra"
- Bruke krydder og gi barna nye smaksopplevelser
-Lære om hva som er sunt å spise og hva som er fest mat.
-Å lage mat og spise skal være sosialt og lystbetont
-Planlegge, lage, spise, kildesortere avfall og rydde opp er oppgaver alle kan delta i
-Barn med allergier vil bli tatt hensyn til med å lage tilsvarende mat til dem.
MÅLTIDER:
8.15 Frokost (medbrakt niste)
11.15 Lunsj brødmat, grøt, suppe eller varm lunsj/middag.
14.00 Fruktmåltid med servering av frukt og brød/knekkebrød.